Opis: Jajka w
majonezie podajemy nie tylko na Wielkanoc. Jajka w majonezie często
występują na spotkaniach towarzyskich, gdzie cieszą się dużym wzięciem.
To przekąska, która sprawdza się w każdej okoliczności. Wygodna, bo
bardzo szybka w przygotowaniu i smaczna. Ja proponuję Wam pomysł na
jajka w majonezie z dodatkiem musztardy gruboziarnistej, które możemy
podawać z kaparami, jeśli tylko lubimy, ale właśnie kapary idealnie
pasują do tego rodzaju musztardy. Takie połączenie jest naprawdę
smacznym i nieco innym urozmaiceniem zwykłych jajek w majonezie.
Polecam.
Pochodzenie: lekko zmodyfikowany przepis z pomysłu mojej koleżanki
Ilość: proporcjonalna do ilości połówek jajek
Składniki:
- duże ugotowane jajka na twardo (ilość według uznania)
- majonez (1 łyżeczka na 1. połówkę jajka)
- musztarda (0,5 łyżeczki na 1. połówkę jajka)
- kapary (ilość według uznania)
Przygotowanie:
- Jajka przekroić na pół.
- Na żółtku rozsmarować majonez.
- Położyć musztardę.
- Podawać z kaparami na wierzchu lub obok jajek, aby każdy mógł dodać je bezpośrednio na jajka (ja położyłam obok, ponieważ nie każdy lubi kapary).
Piękne zdjęcia i smakowity pomysł;)
OdpowiedzUsuńZa tradycyjnymi jajkami w majonezie srednio przepadam, ale ta wersja bardzo mi sie podoba.
OdpowiedzUsuńnext one on my to try list
OdpowiedzUsuńnice :)
UsuńYummy! These would make a great party food!
OdpowiedzUsuńBardzo wyrafinowanie podane jajka, wyglądają rewelacyjnie :-)
OdpowiedzUsuńJajka w takiej wersji na pewno smaczne, a i jeszcze fajnie podane:)
OdpowiedzUsuńZawsze jajka kroję wzdłuż, a tu pokrojone wszerz (w dodatku umieszczone w ładnym naczyniu) prezentują się zdecydowanie lepiej:) Następnym razem też tak zrobię:)
Do tego naczynia akurat wchodzą w rachubę pokrojone wyłącznie wszerz. Ciesze się, że przepis i sposób podania Ci się spodobał i polecam.
UsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń