Opis: Pasta z serem białym i jajkami to wersja klasyczna znana przez wielu. Ta wersja posiada paprykę, która dodaje jej słodkiej soczystości i czosnek, który dodaje wyrazistości.
Pasta jest smaczna, a w konsystencji bardzo kremowa.
Pasta jest smaczna, a w konsystencji bardzo kremowa.
Polecam.
Pochodzenie: przepis własny
Ilość: ok. 350 ml
Składniki:
- 250 g sera białego (u mnie półtłusty)
- 2 ugotowane jajka na twardo
- 1 średnia papryka
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka gęstej śmietany
- 2-3 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Rozgnieść widelcem ser biały.
- Dodać pokrojone w drobną kostkę jajka.
- Dodać pokrojoną w małą kostkę paprykę.
- Dodać rozgnieciony przez praskę czosnek.
- Wszystko wymieszać.
- Dodać śmietanę.
- Dodać majonez.
- Wymieszać.
- Doprawić solą i pieprzem.
- Podawać z pieczywem. Można schłodzić.
Domowe pasty na kanapki nigdy mi sie nie znudza!
OdpowiedzUsuńRewelacyjna jest taka pasta na śniadanko z chrupiącym świeżym chlebem lub bułeczką:)
OdpowiedzUsuńDla mnie super.
OdpowiedzUsuńJeśli chleb to lepiej makowy, migdałowy, orzechowy, np - http://www.stachurska.eu/?p=607 bo zboża człowiekowi nie służą i nie wcześniej to później będzie chorować.
OdpowiedzUsuńWygląda fajnie i brzmi smakowicie,wypróbuję:)Pozdrawiam
UsuńPyszna, zjedliśmy na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńNa śniadanie jest idealna, więc cieszę się, że smakowała.
Usuń