środa, 12 października 2011

Tuna Melt, czyli Tost Z Tuńczykiem I Serem Żółtym







Opis: Bardzo smaczna, żeby nie powiedzieć pyszna (moja rodzinka ją uwielbia) i popularna kanapka, podawana w ciepłej postaci, więc można zaliczyć ją nawet do zapiekanki/tosta.
Wspaniała na śniadanie, kolację, a również na różnego rodzaju imprezach towarzyskich, na których cieszy się powodzeniem.


Pochodzenie: przepis ogólnodostępny


Ilość: 1 tost



Składniki:
  • 1 kromka chleba tostowego lub jakiekolwiek ulubione pieczywo o tych wymiarach
  • ok. 2 łyżki majonezu
  • 0,5 puszki tuńczyka w oleju (w wersji light w sosie własnym)
  • 2 plastry cebuli
  • 1 grubszy plaster sera żółtego



Przygotowanie:
  1. Pieczywo posmarować ok. 1 łyżką majonezu.
  2. Tuńczyka odsączyć z oleju/wody.
  3. Położyć pojedyncze kółka cebuli.
  4. Nałożyć plaster sera żółtego.
  5. Zapiec w piekarniku rozgrzanym do 200*C (najlepsza opcja, ponieważ zapiekanka będzie chrupiąca) lub mikrofalówce do momentu rozpuszczenia się sera żółtego.
  6. Posmarować majonezem, ale nie jest to konieczne.
  7. Podawać na ciepło.

4 komentarze:

Zachęcam i z góry dziękuję za podzielenie się swoją opinią i doświadczeniami. Pozdrawiam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...