Opis: Roladki idealnie sprawdzają się na imprezie, kiedy chcemy podać jakąś mięsną przekąskę na zimno. Szczególnie upodobane przez tych, którzy lubią połączenie mięsa z czymś słodkim.
Polecam szczerze.
Pochodzenie: przepis własny
Ilość: 6 większych roladek
Składniki:
- 1 pojedyncza, średnia pierś z kurczaka (ugotowana lub usmażona)
- 1 płaska łyżka sezamu
- 0,5 garści rodzynek
- 1,5 średnio-czubatej łyżki majonezu lub majonez wymieszany z jogurtem
- ok. 100 g większych plastrów salami |(mi wyszło 6 plastrów]
- sól i pieprz (opcjonalnie)
Przygotowanie:
- Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę.
- Dodać sezam.
- Dodać rodzynki.
- Dodać majonez.
- Wymieszać.
- Doprawić solą i pieprzem.
- Nakładać farsz wzdłuż salami.
- Zawinąć w rulonik.
- Spiąć wykałaczką/kami.
- Lekko schłodzić.
- Podawać na świeżo, krótko po przygotowaniu, ponieważ w późniejszym czasie majonez wchłonie się w mięso i roladki będą suche.
salami<3 !:)
OdpowiedzUsuńświetne na imprezę!
super zakąska :) bardzo lubię salami...
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na pyszną i wygodna przystawkę na przyjęcie lub domowe party!
OdpowiedzUsuńprezentuja się wyśmienicie, świetne na imprezy
OdpowiedzUsuńMniam, smaczna przekąska!:)
OdpowiedzUsuńBardzo fajna przekąska na imprezy, a pasta wprost fantastyczna.
OdpowiedzUsuńDziękuję Wam serdecznie za miłe komentarze. Przekąska faktycznie idealna na imprezę, o czym się kiedyś przekonałam.
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na imprezę :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł na zakąskę :-)
OdpowiedzUsuńRewelacyjny pomysł na p rzekąskę:)SUPER:)
OdpowiedzUsuńSpodobał mi się przepis i zrobiłam, faktycznie świetny pomysł na zakąskę i bardzo smaczny. Dzięki :)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że podzielasz moje zdanie. Pozdrawiam :)
Usuń