Opis: Bardzo smaczna, żeby nie powiedzieć pyszna (moja rodzinka ją uwielbia) i popularna kanapka, podawana w ciepłej postaci, więc można zaliczyć ją nawet do zapiekanki/tosta.
Wspaniała na śniadanie, kolację, a również na różnego rodzaju imprezach towarzyskich, na których cieszy się powodzeniem.
Pochodzenie: przepis ogólnodostępny
Ilość: 1 tost
Składniki:
- 1 kromka chleba tostowego lub jakiekolwiek ulubione pieczywo o tych wymiarach
- ok. 2 łyżki majonezu
- 0,5 puszki tuńczyka w oleju (w wersji light w sosie własnym)
- 2 plastry cebuli
- 1 grubszy plaster sera żółtego
Przygotowanie:
- Pieczywo posmarować ok. 1 łyżką majonezu.
- Tuńczyka odsączyć z oleju/wody.
- Położyć pojedyncze kółka cebuli.
- Nałożyć plaster sera żółtego.
- Zapiec w piekarniku rozgrzanym do 200*C (najlepsza opcja, ponieważ zapiekanka będzie chrupiąca) lub mikrofalówce do momentu rozpuszczenia się sera żółtego.
- Posmarować majonezem, ale nie jest to konieczne.
- Podawać na ciepło.
proste i pyszne :) chętnie bym zjadła
OdpowiedzUsuńproste smaczne, tost z tunczykiem wieki nie jadłam.
OdpowiedzUsuńBardzo dobre ;) Dziekuje za pomysł :)
OdpowiedzUsuńProszę bardzo, cieszę się, że smakowało ;)
Usuń