Opis: Z pasty z awokado i serków topionych pod warunkiem, że zmiksujemy wszystko na gładko, uzyskamy serek topiony o smaku awokado. Dla tych, którzy lubia czuć kawałki tego owoca, polecam posiekac go. Pastę należy przygotować na świeżo i krótko potem skonsumować, ponieważ awokado po czasie zczarnieje. Polecam szczególnie tym, którzy są fanami serków topionych o róznych smakach.
Pochodzenie: przepis własny
Ilość:100-150 ml
Składniki:
- 1 dojrzałe awokado
- 2-3 trójkąciki śmietankowego serka topionego
- szczypiorek
- kilka kropel soku z cytryny
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- Obrać awokado, usunąć jego nasienie i wyrzucić.
- Awokado pokroić w kostkę lub drobno posiekać.
- Dodać serek topiony (ilość w zależności od naszych upodobań).
- Wymieszać widelcem w celu uzyskania pasty z kawałkami awokado lub zmielić na gładko blenderem w celu uzyskania kremowego awokadowego serka.
- Dodać posiekany szczypiorek (ilość wedle uznania).
- Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
- Wymieszać.
- Podawać na swieżo.
świetny pomysł na awokado!
OdpowiedzUsuńja zawsze idę na łatwiznę i po prostu smaruję nim chleb, a na to pomidorki + sól i pieprz.
taka propozycja z serkiem topionym, to dla mnie kolejna świetna propozycja do wypróbowania! :)
Ten kolor pasty po prostu zachwyca;)
OdpowiedzUsuńDario-Anno! Jakie piękne zdjęcia i jak smacznie u Ciebie! Zostaję na dłużej, żeby się podelektować:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!