wtorek, 31 grudnia 2013

Życzenia Noworoczne i Śledzie W Oleju Z Chilli I Suszonymi Pomidorami

Niech radość i pokój Świąt Bożego Narodzenia towarzyszą Wam przez cały Nowy Rok. 
Życzę, aby był to Rok szczęśliwy w osobiste doznania, spełnił zamierzenia i dążenia zawodowe oraz, aby przyniósł wiele satysfakcji z własnych dokonań. 
Od mojej kulinarnej strony życzę Wam, aby ten nadchodzący rok był również smaczny, zadziwiający i spełniony. Aby nauczył Was doceniać to co macie i otworzył Was na nowe doznania smakowe i kulturowe. 




_IGP6268


Opis: Śledzie w oleju najczęściej goszczą na naszych stołach podczas imprez lub spotkań towarzyskich. W takim wypadku dziś polecam wersję ostrzejszą zważywszy na okoliczności, w jakich śledzie będą zjadane ;) Dodatkowo smacznym dodatkiem są suszone pomidory, więc polecam tę wersję jako przekąskę do mocniejszego alkoholu. 

Pochodzenie: przepis własny

Ilość: Mała porcja

poniedziałek, 30 grudnia 2013

Ryba Po Japońsku




cornishons, peppers, onion and carrots fried vinegar fish




vegetables and tomato fried vinegar fish




Opis: Moje pierwsze spotkanie z tą ryba o jakże znów dziwnej nazwie (podobna sytuacja do Ryby Po Grecku ;) miało miejsce ok. 2 lata temu. Spróbowałam i od razu pokochałam ;) Lubię takie klimaty, a jesli Wy lubicie rybę zasmażaną w zalewie octowej, to ta przypadnie Wam do gustu jeszcze bardziej. Walory smakowe zawdzięcza dodatkom warzyw i to czyni ją wyśmienitą, idealną na święta, spotkania rodzinne i towarzyskie. Szczególnie polecam ją w Wigilię, Boże Narodzenie i Sylwestra. Przepis godny polecenia, ponieważ ryba robi furorę na każdej imprezie i każdy się nią zachwyca. 


Pochodzenie: kuchnia polska; przepis na zalewę dostałam od swojej mamy, zaś składniki na warstwy skomponowałam wg swoich potrzeb 


Ilość: 8-12 porcji; duże naczynie do zapiekania 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...